Salgsbevilling for alkohol
Salgsbevilling gjelder for salg og utlevering av alkoholholdig drikk med høyst 4,7% alkohol.
Beskrivelse:
Salgsbevillingen gjelder for salg og utlevering av alkoholholdig drikk med høyst 4,7% alkohol (tilsvarer øl). Bevillingen gis for maksimum 4 år om gangen. Bevilling faller bort ved overdragelse av virksomheten. Virksomheten kan likevel fortsette på den tidligere bevilling i inntil tre måneder. Forutsetningen er at bevillingsmydigheten er underrettet om dette og at det søkes om my bevilling så snart som mulig og senest innen 30 dager etter overdragelsen.
Målgruppe:
Salgsbevilling kan søkes av firmaer eller personer som ønsker å drive salg og utlevering alkoholprodukter med høyst 4,7% alkohol.
Vilkår:
Salg av alkoholholdig drikk kan skje på grunnlag av bevilling etter alkoholloven. Det kreves uklanderlig vandel. Bevillingshaveren skal utpeke en styrer med stedfortreder som er knyttet til salgsstedet. Styrer og stedfortreder må begge ha bestått Kunnskapsprøven i alkoholloven. Kunnskapsprøven avlegges i kommunen. Begge personene må være over 20 år, de må arbeide i virksomheten og de må oppfylle de kravene som settes i alkoholloven. Bevilling tildeles etter en skjønnsmessig vurdering.
Lover:
Lov om omsetning av alkoholholdig drikk m.v.
Veiledning:
Salgsbevilling kreves skriftlig søknad. Kommunen kan hjelpe deg med søknaden.
Vedlegg:
Plantegninger over lokalets areal og funksjoner.
Dokumentasjon på bestått kunnskapsprøve i alkoholloven.
Firmaatetest fra Brønnøysundregstrene
Partnere:
Vaktselskap/kontrollør.
Lensmann/politi (skal uttale seg om søkerens og sentrale personers vandel).
Skatteetaten (skal kontrollere/uttale seg om at bevillingshaveren overholder skatte-, avgifts- og regnskapslovgivningen).
Saksbehandlingen:
Når søknaden er mottatt i kommunen, blir det innhentet uttalelse fra politi, sosialtjeneste og skatte- og avgiftsmyndighetene.
Saken behandles av kommunestyret. Du får skriftlig melding om vedtaket.
Saksbehandlingstiden beregnes til ca. 1 – 2 mnd.
Merknader:
Endringen i bevillinger kan skje i løpet av bevillingsperioden. Dette kan skje for eksempel ved skifte av styrer og stedfortreder for bevillingen, endringer i driftskonsept eller endringer i eierforhold. Slike endringer krever ofte ny godkjenning, evt. ny bevilling. Melding om endringer sendes til kommunen, som fatter nytt vedtak.
Ansvarlig enhet:
Fellestjenesten.
Tlf 72 49 22 00
E-post: postmottak@agdenes.kommune.no
Postadresse: Agdenes kommune, Rådhuset, 7316 Lensvik
Klage:
Klage på vedtaket sendes innen en frist på tre uker fra vedtaket ble mottatt.
Klagen sendes til den instansen som har gjort vedtaket.
I klagen skal det angis hva som ønskes endret i vedtaket og begrunn dette. Kommunen vi hjelpe til med å skrive klagen.
Klageinstansen er Fylkesmannen. Før klagen sendes dit, skal den instansen i kommunen som fatter vedtaket, vurdere om det er grunn til å endre det, Hvis vedtaket opprettholdes, vil saken bli sendt til Fylkesmannen for klagebehandling.
Det sendes tilbakemelding om utfallet av klagebehandlingen enten fra Fylkesmannen eller fra kommunen.