Interessante personer
Harald Grønningen – olympisk gullmedaljevinner 1968
Harald brukte sin fritid i gutteårene til skigåing i Grønningsmarka. Gjennom trening og utholdenhet ble han en meget god skiløper. Han har deltatt i en rekke norske- og store internasjonale mesterskap. I tillegg til mange norgesmestertitler, har han også flere internasjonale seire. Harald Grønningen var OL-deltaker i 1960, 1964, 1968 og 1972. Hele Norge ventet i spenning under olympiaden i Grenoble i 1968, særlig innbyggerne i Agdenes, på å få høre resultatene fra langrennsstafetten og 15 km langrenn. Da meldinga kom om at Harald hadde vunnet gullmedaljer i begge løpene, var det stor jubel!
I en bok,"I det lange løp", skrevet av Harald Grønningen, forteller han om oppveksten i Grønningen, og de årene han var en del av verdens skielite. Det er reist statue av Harald Grønningen i sentrum av Lensvik.
Nekolai Dahl
Dahl vil først og fremst bli husket for sitt banebrytende arbeid m.h.t. organisering av omsetningen av fersk sild og fisk og utvikling av frysemetode som kunne utnyttes industrielt. Allerede som 20-åring startet han egen virksomhet som fiskehandler i Trondheim. Etter flere års eksperimenter kunne han i 1914 ta ut patent på en industriell frysemetode for fisk, en metode som bygger på kuldeblandlingsprinsippet (salt og is). Dette er "Dahlen-metoden". I sine mest aktive år tok Nekolai Dahl ut hele 17 verdenspatenter, alle med tilknytning til fiskeindustrien. I 1936 ble han tildelt St. Olavs ridderkors for sitt samfunnsgagnlige arbeid. Ved Selva Kro er det reist et minnesmerke.
Lars H. Selbæk
Født 1868 på Øvergården i Lensvik, der han levde og virket hele sitt liv. Han er kjent som grunnleggeren av jordbærdyrking som næring i heimbygda. Og det er nettopp jordbærnæringa som framfor noe har gjort bygda kjent utover det ganske land. Den har først og fremst hatt uvurderlig betydning for bygda Lensvik. Det er nå mer enn 100 år siden Lars H. Selbæk sendte sine første jordbær ut på markedet. Og fremdeles er jordbærdyrking en betydelig inntektskilde for mange gårdbrukere i bygda.
I året 1928 ble Lars H. Selbæk hedret av Selskapet for Havedyrkingens Venner med sølvmedalje og diplom for "fremme av ervervsmessig jordbærdyrking i Trøndelag."
I 1996 ble det i regi av Agdenes historielag arrangert en jubileumshøytidlighet i anledning av at det da var 100 år siden Lars H. Selbæk startet sin jordbærproduksjon. Ved denne anledning ble det avduket en minnestein over jordbærdyrkingens pioner, Lars H. Selbæk. Minnesteinen står ved Lensvik flerbrukshus.
Ole Singstad - tunnelpioner
Ole Singstad var født på gården Singstad i Lensvik i 1882. I 1905 dro Ole til Amerika. Der arbeidet han som tegner og ingeniørassistent. Allerede i 1913 var det planer om en bitunnel under Hudsonfloden for å knytte sammen bydelene New Jersey og Manhatten. Mange av datidens ledende ingeniører, og til og med et oppfinnergeni som Thomas Edison, mente det var umulig å løse denne oppgaven. Ole Singstad greide det, og derfor kalles han nå tunnelpioner. Statue er reist ved Lensvik flerbrukshus